Brev fra Aviles

I midten af februar var jeg udstationeret I Aviles i Nordspanien og havde medbragt Hippie 1 som underholdning. 
Ved min ankomst (d. 20 feb.) var der et 4-dages karneval igang, hvor temaet af ukendte årsager var HIPPIER og urt !
En enkelt gruppe var dog traditionelt samba-orienteret, men resten var klædt ud som hippier, der tilbad urten i forskellige tableauer. Og det foregik altsammen under politi-eskorte !
Det var en utrolig befriende oplevelse pludselig at stå i en munter og glad menneskemægde - unge, gamle og børn mellem hinanden - som var fuldstændig fri for enhver berøringsangst med emnet.
Mens jeg stod der slog det mig, at noget tilsvarende ville være fuldstændigt utopisk i København ell. andre steder i Danmark.
Med din bog på værelset og karnevallet kørende udenfor i 4 dage havde det næsten karakter af en åbenbaring.
En anden pudsig detalje var en gruppe, der selvironisk kaldte sig Mongol-gruppen. Den bestod af en 20-25 personer, alle med Downs syndrom. De blev modtaget med samme applaus som alle de andre deltagere.
Og lige nu går der en diskussion i pressen herhjemme om, hvorvidt og hvor ofte man skal scanne og abortere pga. det samme. Forstemmende. Men nok om det.
Jeg har vedlagt et af de bedste billeder, så du ved selvsyn kan se, at hippierne ikke er en uddødende race endnu - ikke alle steder ihvertfald.
Læg især mærke til hoved-scenen - ikke engang Christiania kunne have gjort det meget bedre.
Her foregik det ovenikøbet med kommunal støtte

Og nej - jeg var desværre ikke i Thy-lejren dengang - omstændighederne tillod det ikke - men mange af mine venner og kammerater var der. At læse din bog er derfor som at befinde sig i en tidsmaskine, og få en masse detaljer på plads om begivenheder jeg har hørt om, men aldrig fået sat ind i en sammenhæng. Hvornår udkommer bind 2 ?

Med mange og venlige hilsener

Ole Voitenko Minddal

Kommentarer
© 2011-2012 Hippieselskabet  All rights reserved
Log ind