19.09.2012 Kulturpris til Øvig

Peter Øvig er årets modtager af Gentofte Kulturpris for sine dokumentariske bøger. Prisen, der foruden æren er på 25.000 kroner, uddeles under en hippie-koncert på Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor alle er velkomne.

”Peter Øvig Knudsen har velfortjent høstet store roser for sin modige og tilbundsgående journalistik i værker som ”Blekingegadebanden” og den helt aktuelle bog Hippie, der handler om tiden i Thylejren. Vi glæder os over her i kommunen at kunne hædre en af landets mest fremtrædende journalister”, siger borgmester Hans Toft.

Gentofte Kommune har siden 1992 hvert år uddelt en pris til "en fremtrædende kunstner med bopæl i kommunen." Prisen er gennem tiden gået til kunstnere som Sanne Salomonsen, Anne Linnet, Palle Mikkelborg, Bent Fabricius Bjerre, Lars H.U.G., Erik Balling og Paprika Steen. Sidste år fik skuespiller Henning Jensen prisen.

Peter Øvig Knudsen får overrakt prisen af borgmester Hans Toft på GentofteNatten fredag den 28. september, under en 'foredragskoncert' på Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor Peter Øvig Knudsen live opfører bogen ”Hippie” sammen med 'Tømrer-Claus'. Musikeren Tømrer-Claus var selv en af deltagerne i Thylejren i 1970 og rejste til Thy med sin værktøjskasse og en elektrisk guitar for at være med til at bygge en lejr til det nye samfund. 

Alle er velkomne til at overvære den gratis koncert fra kl. 20 – 22.

Læs mere her.


Kommentarer

© 2011-2012 Hippieselskabet  All rights reserved
Log ind