13.11.2013: International ebogs-udgave af den censurramte Hippie

Gyldendal udgiver 14. november en engelsksproget ebogs-udgave af Peter Øvigs Hippie-bøger for at give et internationalt publikum mulighed for at læse historien bag de censurramte fotografier, som er gået verden rundt. Bogen er en forkortet version af tobindsværket på dansk og engelsk.

Ebogen med titlen Hippie – Operation Æble udkommer samtidig med en EU-høring i København, som skal diskutere ’ytringsfrihed på nettet’ med udgangspunkt i, at både Apple og Facebook censurerede bogens billeder. I høringen deltager for første gang repræsentanter for Google og Facebook. Apple har ikke svaret på invitationen.

Sidste efterår afviste både Apples iBookstore og App Store at handle med Hippie-bøgerne med henvisning til, at bogen gengav fotografier af hippier, som havde bare bryster og underliv.

 

Som en happening under navnet ’Operation Æble’ forsynede Peter Øvig og hans forlag 47 af bogens fyrre år gamle, dokumentariske fotografier med røde æbler, der dækkede de uacceptable kønsdele. Historien om de censurerede fotografier gik i de følgende uger verden rundt.

Siden har også Facebook censureret hippie-fotografierne væk, og som en protestaktion delte tusindvis af Facebook-brugere et af billederne, der viste fire nøgne hippier i Vesterhavets bølger.

 

I EU blev sagen rejst på foranledning af både den danske kulturminister og flere EU-parlamentarikere. Ikke mindst har Morten Løkkegaard (V), der er næstformand for EU-Parlamentets kulturudvalg, engageret sig i sagen og mødtes med både Apple og Facebook om censuren. I Bruxelles har sagen fået tilnavnet ’The Danish Case’, som er blevet undertitlen på den internationale ebogs-udgave.

Siden fotografierne fra bogen gik verdenspressen rundt, har det været et ønske for mig at få en engelsk udgave tilgængelig,” fortæller Peter Øvig Knudsen. ”Sagen fortsætter tilsyneladende med at rejse politisk debat, og derfor er det en stor glæde for mig, at et internationalt publikum nu også får mulighed for at læse historien bag billederne.”


Kommentarer

© 2011-2012 Hippieselskabet  All rights reserved
Log ind